Jajka wiejskie

Toczy się debata między wyborem jajek wiejskich, a jaj kupionych w sklepie. Zarówno my jak i nasze babcie dobrze wiedzą, że najzdrowszymi i najsmaczniejszymi są jaja wiejskie prosto od kury. Jaja wiejskie są bogatsze w różnorodne witaminy i minerały oraz zawierają zdrowsze tłuszcze niż te kupowane w sklepie. Jaja wiejskie są również świeższe, bardziej aromatyczne i po prostu smaczniejsze.

Jajka wiejskie z wolnego wybiegu od szczęśliwych kur z mazowsza

Nasze jajka pochodzą od kur hodowanych zgodnie z wieloletnimi tradycjami. Zasady te koncentrują się na zapewnieniu ptakom środowiska, w którym mogą być tak zdrowe i naturalne, jak to tylko możliwe. Oznacza to, że kury mają dostęp do świeżego powietrza, światła słonecznego i dużego wybiegu. Nasze zdrowe i szczęśliwe kurki karmione są naturalnymi paszami, które nie zawierają nawozów syntetycznych, pestycydów ani żadnych innych szkodliwych substancji.

Jajka wiejskie są dużo zdrowsze od tych kupowanych w sklepie

Jajka wiejskie różnią się także od tych sklepowych tym, że zawierają więcej korzystnych składników odżywczych, w tym kwasy tłuszczowe omega-3, witaminę E, beta-karoten oraz inne witaminy i minerały. Nasze Jaja wiejskie z wolnego wybiegu nie zawierają antybiotyków, hormonów wzrostu i innych pozostałości, które mogły zostać wykorzystane w produkcji przemysłowej.

Jajka wiejskie od lokalnego dostawcy

Nasze jaja pochodzą z małego lokalnego gospodarstwa z mazowsza, które stosuje humanitarne praktyki w hodowli kurczaków. Oznacza to, że jaja, które sprzedajemy, pochodzą prosto ze źródła, bez pokonywania dużych odległości i zbędnego magazynowania. Ponadto kupowanie od lokalnych rolników pomaga wspierać lokalną gospodarkę, zatrzymywać pieniądze w społeczności i wspierać małe firmy.

Jajka wiejskie dłużej zachowują świeżość

Jeśli chodzi o jajka, świeżość jest jedną z największych zalet. Jaja wiejskie są na ogół świeższe niż te, które można znaleźć w supermarkecie, ponieważ są składane niedawno i mają krótszą drogę, zanim trafią na talerz. Oznacza to, że otrzymujesz jajko o największej zawartości składników odżywczych, ponieważ wszystkie niezbędne witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe pozostają nienaruszone. Oznacza to również, że jaja smakują lepiej – jaja wiejskie mają bogatszy smak, którego nie mogą odtworzyć odmiany kupowane w sklepie. Jeśli odpowiednio je przechowujesz, możesz je trzymać do czterech tygodni po zakupie.