Rzodkiewka Kiszona Tradycyjna Receptura
Rzodkiewka Kiszona
Opis produktu:
Produkt oparty na tradycyjnej, domowej recepturze,
otrzymany ze świeżych rzodkiewek polnych.
Kiszenie to jeden z najstarszych i najzdrowszych sposobów konserwowania żywności.
Kiszona rzodkiewka: właściwości lecznicze i zastosowanie
- działają pobudzająco,
- zwiększają odporność organizmu
- wspomagają leczenie nowotworów złośliwych.
- za sprawą substancji pektynowych ułatwiają trawienie,
- obniżają poziom cholesterolu, przeciwdziałają miażdżycy,
- hamują procesy gnilne w jelitach,
- zawarty w nich kwas foliowy jest zalecany kobietom ciężarnym,
- odkwaszają organizm dzięki zawartości wapnia, potasu, sodu i magnezu,
- zawarta w nich witamina B wspomaga proces tworzenia się czerwonych krwinek,
- zwalczają przeziębienia,
- są wskazane przy anemii i nerwicy.
Składniki:
Świeże rzodkiewki, czosnek, chrzan polny, koper polny,
woda ze studni głębinowej, sól kamienna, gorczyca
Przechowywać w suchym,
chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Wartość odżywcza w porcji 100g
Energia 127kJ/30kcal
Tłuszcz 0,4g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 4,8g, w tym cukry 0,2g
Białko 1,8g
Sól 0g
Pojemność 540ml
Masa netto 420g
8 innych produktów z tej kategorii
Ogórki Kiszone Polskie na Liściach Dębu Słoik 900ml
Tradycyjne Polskie ogórki kiszone przygotowane według domowej receptury, ze świeżych ogórków...
Marynowana Kapusta Biała z Papryką Chili a'la Śledzik
Produkt oparty na kapuście białej odmiany Kamienna Głowa. Proces produkcji wygląda...