Kukurydza Świeża Woskowa Trzykolorowa Waxycorn
Kukurydza świeża woskowa trzykolorowa Waxycorn to wyjątkowy, pyszny i zdrowy...
- Nowy
Toczy się debata między wyborem jajek wiejskich, a jaj kupionych w sklepie. Zarówno my jak i nasze babcie dobrze wiedzą, że najzdrowszymi i najsmaczniejszymi są jaja wiejskie prosto od kury. Jaja wiejskie są bogatsze w różnorodne witaminy i minerały oraz zawierają zdrowsze tłuszcze niż te kupowane w sklepie. Jaja wiejskie są również świeższe, bardziej aromatyczne i po prostu smaczniejsze.
Nasze jajka pochodzą od kur hodowanych zgodnie z wieloletnimi tradycjami. Zasady te koncentrują się na zapewnieniu ptakom środowiska, w którym mogą być tak zdrowe i naturalne, jak to tylko możliwe. Oznacza to, że kury mają dostęp do świeżego powietrza, światła słonecznego i dużego wybiegu. Nasze zdrowe i szczęśliwe kurki karmione są naturalnymi paszami, które nie zawierają nawozów syntetycznych, pestycydów ani żadnych innych szkodliwych substancji.
Jajka wiejskie różnią się także od tych sklepowych tym, że zawierają więcej korzystnych składników odżywczych, w tym kwasy tłuszczowe omega-3, witaminę E, beta-karoten oraz inne witaminy i minerały. Nasze Jaja wiejskie z wolnego wybiegu nie zawierają antybiotyków, hormonów wzrostu i innych pozostałości, które mogły zostać wykorzystane w produkcji przemysłowej.
Nasze jaja pochodzą z małego lokalnego gospodarstwa z mazowsza, które stosuje humanitarne praktyki w hodowli kurczaków. Oznacza to, że jaja, które sprzedajemy, pochodzą prosto ze źródła, bez pokonywania dużych odległości i zbędnego magazynowania. Ponadto kupowanie od lokalnych rolników pomaga wspierać lokalną gospodarkę, zatrzymywać pieniądze w społeczności i wspierać małe firmy.
Jeśli chodzi o jajka, świeżość jest jedną z największych zalet. Jaja wiejskie są na ogół świeższe niż te, które można znaleźć w supermarkecie, ponieważ są składane niedawno i mają krótszą drogę, zanim trafią na talerz. Oznacza to, że otrzymujesz jajko o największej zawartości składników odżywczych, ponieważ wszystkie niezbędne witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe pozostają nienaruszone. Oznacza to również, że jaja smakują lepiej – jaja wiejskie mają bogatszy smak, którego nie mogą odtworzyć odmiany kupowane w sklepie. Jeśli odpowiednio je przechowujesz, możesz je trzymać do czterech tygodni po zakupie.
Jajka pochodzą od kur z wolnego wybiegu, zawierają bogactwo witaminy A, D, E, K, B12 i B2,...
Jajka zielononóżek charakteryzują się mniejszym rozmiarem, jaśniejszym kolorem skorupki oraz...