Ogórki Małosolne z Liściami Shiso Pachnotka Słoik 900ml 2025r.
Tradycyjna receptura, przekazywana z pokolenia na pokolenie, sprawia, że ogórki te mają...
- Nowy
Warzywa stanowią istotną część zdrowej i zbilansowanej diety. Świeże warzywa dostarczają wielu niezbędnych witamin, minerałów oraz innych składników odżywczych, których organizm potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Ponadto spożywanie odpowiedniej ilości warzyw pozwala w utrzymaniu prawidłowej wagi, wpływa pozytywnie na cerę i układ krwionośny oraz poprawę samopoczucia. Regularnie jedzenie świeżych warzyw zmniejszenia ryzyka chorób przewlekłych, takich jak choroby serca, cukrzyca i rak.
Najbardziej pożywne warzywa to te, które są pełne witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Liściaste warzywa, takie jak jarmuż, szpinak, sałata i boćwina, są szczególnie bogate w mikroskładniki odżywcze. Inne bogate w składniki odżywcze warzywa to brokuły, kalafior, brukselka, ziemniaki, papryka, cebula, czosnek, szparagi, karczochy i dynia.Ciemnozielone warzywa liściaste, takie jak jarmuż i szpinak, są doskonałym źródłem witaminy A, witaminy C, kwasu foliowego, żelaza i wapnia. Brokuły są doskonałym źródłem witaminy C i wapnia, a także zawierają fitochemikalia, takie jak sulforafan, który ma właściwości przeciwnowotworowe. Słodkie ziemniaki i marchew są pełne beta-karotenu i witaminy A, a papryka dostarcza witaminy C i innych przeciwutleniaczy.Buraki są doskonałym źródłem kwasu foliowego i przeciwutleniaczy, a kapusta jest bogata w witaminę C i błonnik pokarmowy. Bakłażan jest pełen ważnych witamin i minerałów, takich jak potas i magnez. Oprócz tych bardziej znanych warzyw takich jak buraki, kapusta, pietruszka, bób, pomidor, papryka posiadamy kilka mniej powszechnych, które są niezwykle pożywne. Należą do nich bakłażan, rzepa, awokado, szparagi i okra świeża.
Jeśli to możliwe, wybieraj zawsze świeże, niemrożone i nieprzetworzone warzywa. Świeże warzywa są bogatsze w składniki odżywcze, a poza tym smakują dużo lepiej. Bądź kreatywny w tworzeniu potraw z warzywami. Dodawaj je do każdego posiłku. Dodaj startą cukinię lub marchewkę do swoich ulubionych sosów lub zapiekanek. Możesz także dodać szpinak do koktajli i zup.Zaopatrz się w świeże warzywa, które lubisz. Kupuj różnorodne i różnokolorowe warzywa które będziesz jeść z przyjemnością. Do potraw mięsnych dodaj dużą sałatkę. Używaj warzyw jako przekąsek. Zawsze posiadaj świeże warzywa pod ręką aby móc skosztować szybkiej i zdrowej przekąski w ciągu dnia. Marchewka, paluszki selera lub papryka to zawsze świetne opcje.Spróbuj stosować do powyższych wskazówek by łatwo i przyjemnie zwiększyć spożycie warzyw i dzięki temu prowadzić zdrowszy tryb życia.
Buraki okrągłe to przepyszne warzywa o purpurowym kolorze. Możemy znaleźć z nich witaminy...
Niesamowicie świeże warzywo o przepysznym ostrym smaku. Jego chrupiąca tekstura sprawia, że...
Polski burak podłużny to popularna odmiana buraka, która jest uprawiana głównie ze względu na...
Nasze marchewki odmiany Karotka są niesamowicie świeże i aromatyczne. Warzywa te oprócz...
Por świeży to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw w kuchni, które doskonale sprawdza się...
Cebulka zielona, znana również jako dymka, to niezastąpiony składnik w wielu kuchniach świata....
Jedna z najbardziej cenionych i intensywnych w smaku odmian czosnku dostępnych na polskim...
Kalarepa świeża polska to idealne warzywo dla osób ceniących lokalne, świeże produkty o...
Młoda marchew to niezastąpiony składnik codziennej diety. Zawiera ona mnóstwo wartości...
Polski seler korzeniowy to warzywo o charakterystycznym, aromatycznym smaku. Seler korzeniowy...
Warzywo o białej barwie i dość charakterystycznym smaku. Nadaje potrawom lekko słodkiego,...
Rzodkiew biała długa to warzywo o wyjątkowym smaku, które cieszy się rosnącą popularnością w...
Ziemniak włochaty to egzotyczny korzeń pochodzący z Kostaryki. Bulwy mają owalny kształt, a...
Są to białe długie grzyby popularne w kuchni azjatyckiej,
są chrupiące, nadają się do...
Są to małe grzyby które występują w skupiskach,
zaletą ich jest krótki czas obróbki...
Kalarepa fioletowa to nietuzinkowe warzywo, które wyróżnia się nie tylko swoim intensywnym...
Kiełki brokułu to małe, ale potężne źródło zdrowia. Te delikatne, zielone pędy brokułu są...
Kolendra świeża cięta to esencja intensywnego, cytrusowo-ziołowego aromatu, który wzbogaca...
Pomidor Bawole Serce odmiany Casi to ikona smaku i elegancji w świecie pomidorów. Jego duże,...
Plantany czyli banany warzywne są jednak nieco większe od zwykłych bananów i mają intensywną...
Dojrzały bakłażan, niesamowicie świeże warzywo o błyszczącej, fioletowej skórce i jasnym,...
Soczyste warzywo o wyrazistym, ostrym smaku. Cebula biała to świetne źródło witamin takich jak...
Seler naciowy i jego właściwości zdrowotne:
- obniża ciśnienie krwi.
-...
Bakłażan o maczugowatych, białych
owocach z fioletowymi smugami.
Biały, delikatny...
Boczniak jest grzybem jadalnym.Dostarcza łatwo przyswajalnego białka, kwasu foliowego,...
Kukurydza świeża woskowa trzykolorowa Waxycorn to wyjątkowy, pyszny i zdrowy...
Sałata lodowa to jedna z najpopularniejszych odmian sałaty, ceniona ze względu na swoją...
Pomidor Zielony Raff to jedna z najbardziej wyjątkowych odmian pomidorów, która zachwyca swoim...
Dynia piżmowa, znana również jako dynia muszkatołowa, to jedno z najpopularniejszych warzyw...
Dynia Hokkaido, znana również jako dynia Red Kuri, to odmiana dyni zimowej, charakteryzująca...
Świeża mięta cięta to wyjątkowy produkt, który wzbogaci smak i aromat wielu dań oraz napojów....
Jarmuż to prawdziwa perełka wśród warzyw liściastych, ceniona za swój wyrazisty smak i...
Młody brokuł to warzywo o wyjątkowych walorach smakowych i zdrowotnych. Charakteryzuje się...
Odmiana czerwona jest mniej ostra w smaku od bardziej znanej odmiany żółtej. Zapach jej...
Cebula szalotka bananowa to wyjątkowy rodzaj cebuli, który zyskuje coraz większą popularność...
25FRISCO FRESH Szpinak to gwarancja najwyższej jakości i świeżości, prosto z natury. Starannie...
Rzepa czarna to warzywo, które zyskuje na popularności w kuchniach na całym świecie. Z...
Pomidor Karbowany Rosa Asorcado to unikalna odmiana, która zachwyca swoim efektownym wyglądem...
Mini papryka chili, znana również jako Rawit, to jedna z najbardziej powszechnie stosowanych...
Bulwa fenkułu jest główną jadalną częścią rośliny. Jest ona biała lub bladozielona, a...
Świeża oraz niesamowicie aromatyczna
odmiana papryki chilli.
Wyróżnia się...
Włoszczyzna z Polskich Warzyw to klasyczny zestaw warzyw, którym na scenie kulinarnej bez...
Bazylia tajska to wyjątkowa odmiana bazylii, która odróżnia się od klasycznej bazylii zwykłej...
Świeża bazylia to jedno z najbardziej popularnych i cenionych ziół w kuchni. Jej intensywny...
Świeży rozmaryn to jedno z najbardziej aromatycznych i wszechstronnych ziół, które doskonale...
Świeże oregano to jedno z najpopularniejszych ziół wykorzystywanych w kuchni na całym świecie....
Świeża szałwia to jedno z najbardziej cenionych ziół w kuchni i medycynie naturalnej. Znana ze...
Ziemniak, znany również jako kartofel, bulwa czy pyra, to jedno z najpopularniejszych warzyw...
Cukinia jest warzywem o wydłużonym kształcie w kolorze jasnozielonym. Jest popularna w kuchni...
Fasola Czerwona Drobna Mokra jest smaczna i pełna wartościowego białka roślinnego. Jest to...
Fasola Biała Jaś Drobna Mokra jest smaczna i pełna wartościowego białka roślinnego. Jest to...
Młoda botwinka z burakami to delikatne, młode liście, łodygi i korzenie...
Bataty pomarańczowe to warzywa o charakterystycznie podłużnym kształcie i pomarańczowym...
Orzeszki ziemne w karmelu to idealna harmonia chrupiących, prażonych orzeszków i delikatnej,...
Liście trawy cytrynowej są długie, wąskie i mają ostrą krawędź. Mogą osiągać szerokość od 1 do...
Pieczarka Portobello, znana również jako Agaricus bisporus, jest odmianą pieczarki, która...
Pak Choy jest smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu,
Źródło witaminy C i A.
Są to grzyby które mają białe nogi i szare kapelusze.
Bardzo dobry i niepowtarzalnym smak...
Fasola Biała Jaś Średnia Mokra jest smaczna i pełna wartościowego białka roślinnego. Jest to...
Skórka tej dyni jest cienka i gładka, zazwyczaj w kolorze jasnopomarańczowym, choć w miarę...
Ziemniak, znany także jako kartofel, pyra czy grula, jest jednym z najpopularniejszych warzyw...
Kalafior biały jest niezwykle świeży oraz zachwyca pysznym smakiem. W warzywie znajdziemy...
Groszek cukrowy czyli inaczej
odmiana cukrowa grochu.
Można go zjadać w całości ze...
Karczochy Świeże Duże.
Produkt wysokiej jakości, starannie wyselekcjonowany,
Fasola biała Jaś, znana również jako fasola wielkokwiatowa, to jedna z najpopularniejszych...
Grzyby Shiitake mogą z pozoru przypominać pieczarkę, przez co niektórzy nazywają je pieczarką...
Świeże, soczyste pomidory odmiany Tomimaro Muchoo. Pomidory malinowe tej odmiany zachwycają...
Szparagi fioletowe są wyjątkowym i eleganckim dodatkiem do kuchni. Mają delikatny, słodkawy...
Brukiew to staropolskie warzywo korzeniowe, które od wieków gości na stołach w wielu kuchniach...
Baby broccolini, znane również jako "mini brokuły" lub "brokułki", to wyjątkowa odmiana...
Ogórki spod upraw szklarniowych z nowych zbiorów, niezwykle świeże i pachnące. Warzywa te...
Świeże grzyby Cordyceps, pochodzące prosto z Chin, to jeden z najcenniejszych rodzajów...
Batat biały, jak sama nazwa wskazuje, charakteryzuje się jasnym, kremowym miąższem, który w...
Topinambur, znany również jako słonecznik bulwiasty, to fascynujące warzywo, które zdobywa...
Ziemniaki truflowe to francuska odmiana ziemniaków z rodziny psiankowatych – tej samej co...
Pomidor Polski Pelati charakteryzuje się podłużnym, cylindrycznym kształtem, który jest jednym...
Niesamowicie świeże warzywo dużego kalibru o czerwonym kolorze skórki i słodkim smaku. Do...
Kapusta brukselska to jedno z ciekawszych warzyw kapustnych, które wyróżnia się swoimi...
Kwiaty cukinii mają żółto-zieloną barwę z pomarańczowym akcentem, co czyni je nie tylko...
15Świeża zielona rzodkiew chińska, znana również jako Green Radish, to wyjątkowe warzywo...
Pochodząca z Trynidadu i Tobago, ta papryka jest doskonałym wyborem dla tych, którzy szukają...
Fresh Burdock, czyli świeży korzeń łopianu, to roślina, która od wieków cieszy się uznaniem...
Fasola szparagowa żółta posiada delikatny, słodkawy smak i chrupiącą teksturę. Jest...
Fasolka szparagowa zielona jest wąska i długa, zazwyczaj osiąga długość około 10-15...
Anyż gwiazdkowy, zwany również gwiazdą anyżu, to przyprawa o wyjątkowym, intensywnym aromacie...
Ma bardzo dużą zawartość witaminy C.
Spożywa się go gotowanego,w smaku
jest...
Pomidor Polski Ananas to odmiana
o niezwykłym, intensywnym,
słodko-owocowym smaku...
Najsmaczniejszy Pomidor Polski
Owoc mięsisty, kulisty, lekko karbowany,
bardzo...
Soczyste i niezwykle świeże warzywa dużego kalibru o delikatnym, słodkim smaku. Mają pięknie...
Papryka zielona to warzywo o charakterystycznym kształcie i intensywnym smaku i pięknej...