



Seler Naciowy Kiszony
Opis produktu:
Produkt oparty na tradycyjnej, domowej recepturze,
otrzymany ze świeżego selera naciowego.
Kiszenie to jeden z najstarszych i najzdrowszych sposobów konserwowania żywności.
Kiszony seler naciowy: właściwości lecznicze i zastosowanie
- działają pobudzająco,
- zwiększają odporność organizmu
- wspomagają leczenie nowotworów złośliwych.
- za sprawą substancji pektynowych ułatwiają trawienie,
- obniżają poziom cholesterolu, przeciwdziałają miażdżycy,
- hamują procesy gnilne w jelitach,
- zawarty w nich kwas foliowy jest zalecany kobietom ciężarnym,
- odkwaszają organizm dzięki zawartości wapnia, potasu, sodu i magnezu,
- zawarta w nich witamina B wspomaga proces tworzenia się czerwonych krwinek,
- zwalczają przeziębienia,
- są wskazane przy anemii i nerwicy.
Składniki:
Świeży seler naciowy, czosnek, chrzan polny, koper polny,
woda ze studni głębinowej, sól kamienna, gorczyca
Przechowywać w suchym,
chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Wartość odżywcza w porcji 100g
Energia 127kJ/30kcal
Tłuszcz 0,4g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 4,8g, w tym cukry 0,2g
Białko 1,8g
Sól 0g
Pojemność 540ml
Masa netto 450g
Kiszony kumkwat to oryginalna i aromatyczna fermentowana przekąska, która łączy w sobie...
Kiszone cytryny są przysmakiem kuchni
marokańskiej.Głównie stosujemy jako
dodatek...
Limonki kiszone są przysmakiem kuchni marokańskiej.Głównie stosujemy jako dodatek do ryb,...
45Tradycyjna receptura, przekazywana z pokolenia na pokolenie, sprawia, że ogórki te mają...