




Produkt oparty na tradycyjnej, domowej recepturze,
otrzymany ze świeżych kalafiorów zielonych
odmiany Romanesco.
Kiszenie to jeden z najstarszych i najzdrowszych
sposobów konserwowania żywności.
Kiszony Kalafior Zielony Romanesco: właściwości i zastosowanie
- działają pobudzająco,
- zwiększają odporność organizmu
- wspomagają leczenie nowotworów złośliwych.
- za sprawą substancji pektynowych ułatwiają trawienie,
- obniżają poziom cholesterolu, przeciwdziałają miażdżycy,
- hamują procesy gnilne w jelitach,
- zawarty w nich kwas foliowy jest zalecany kobietom ciężarnym,
- odkwaszają organizm dzięki zawartości wapnia, potasu, sodu i magnezu,
- zawarta w nich witamina B wspomaga proces tworzenia się czerwonych krwinek,
- zwalczają przeziębienia,
- są wskazane przy anemii i nerwicy.
Składniki:
Świeży Kalafior Romanesco, czosnek, chrzan polny, koper polny,
woda ze studni głębinowej, sól kamienna, gorczyca
Przechowywać w suchym,
chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Wartość odżywcza w porcji 100g
Energia 127kJ/30kcal
Tłuszcz 0,4g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 4,8g, w tym cukry 0,2g
Białko 1,8g
Sól 0g
Pojemność 540ml
Masa netto 420g
Kapusta kiszona z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych
Nasza...
Ogórki Korniszony Małosolne – chrupiąca świeżość w najlepszym wydaniu!
Limonki kiszone są przysmakiem kuchni marokańskiej.Głównie stosujemy jako dodatek do ryb,...
Kimchi to skarbnica witaminy C,
karotenu i błonnika.
Ogórki Małosolne.
Chrupiące, pyszne, smaczne.
Produkt oparty na tradycyjnej,...
2023-10-08
Kalafior Kiszony Romanesco
Jak za każdym razem WSZYSTKO OK! Polecam serdecznie