
Koreańskie Winogrona Shine Muscat
Koreańskie winogrona to wyjątkowa odmiana owoców o intensywnym aromacie i głębokim,...
- Nowy
Owoce awokado fuerte są średniej wielkości i mają charakterystyczny kształt gruszki lub jajka. Skóra jest cienka i gładka, zielona lub ciemnozielona, z nieregularnymi guzkami. Miąższ awokado fuerte jest kremowy, a jego kolor może wahać się od jasnozielonego do jasnożółtego, w zależności od stopnia dojrzałości.
Pyszne owoce awokado fuerte są cenione za swój wyjątkowy smak, a także za bogatą zawartość składników odżywczych. Ta popularna odmiana najczęściej uprawiana jest w Hiszpanii. Owoce awokado fuerte są średniej wielkości i mają charakterystyczny kształt gruszki lub jajka. Skóra jest cienka i gładka, zielona lub ciemnozielona, z nieregularnymi guzkami. Miąższ awokado fuerte jest kremowy, a jego kolor może wahać się od jasnozielonego do jasnożółtego, w zależności od stopnia dojrzałości. Owoce mają jedno duże, okrągłe nasiono pośrodku. Produkt zawiera otarcia, plamki, przebarwienia na skórce, co nie wpływa na smak i jakość.
Awokado fuerte jest znane ze swojego delikatnego, kremowego smaku i gładkiej tekstury miąższu. Jest łatwe do krojenia i może być spożywane na wiele różnych sposobów. Owoc nada się idealnie do zup, kremów, sałatek oraz kanpek. Popularnym jest także robienie guacamole, czyli dania meksykańskiego przygotowywanego z awokado, pomidorów, cebuli, limonki i przypraw.
Awokado fuerte jest nie tylko pyszne, ale również bardzo zdrowe. Jego bogactwo składników odżywczych, zdrowe tłuszcze i przeciwutleniacze czynią go cennym elementem zdrowej diety. Spożywanie awokado fuerte może przyczynić się do poprawy zdrowia serca, wsparcia układu odpornościowego, utrzymania zdrowej skóry, obniżania złego cholesterolu i innych korzyści zdrowotnych.
Wybierając dobre awokado, ważne jest, aby zwrócić uwagę na kilka czynników, które pomogą Ci znaleźć świeże i gotowe do spożycia owoce. Kluczowymi wskaźnikami dobrego awokado jest właściwa miękkość oraz kolor owocu. Jeśli awokado jest miękkie pod naciskiem, to znak, że jest dojrzałe i gotowe do spożycia. Zbyt twarde awokado będzie potrzebować czasu na dojrzewanie. Kolor skórki może się różnić w zależności od odmiany, ale generalnie awokado fuerte ma zieloną lub ciemnozieloną skórkę. Unikaj awokado o skórce zbyt miękkiej lub z brunatnymi plamami, które mogą świadczyć o nadmiernym dojrzewaniu lub psuciu.
Podana cena za 1 sztukę o średniej wadze około 300g-330 gram.
Nasze awokado możesz zamówić z bezpłatną dostawą na terenie Warszawy w godzinach 18.00-21.00. W pozostałe części Polski awokado wysyłamy paczkomatami InPost.
Od dawna mój ulubiony warzywniak internetowy:) Obsługa klienta - wysyłka towaru i następnie realizacja ewentualnego zwrotu - ekspresowa. Ciekawa oferta. Polecam wszystkim!
bardzo dobra jakość i cena
Bardzo smaczne, idealna konsystencja !!!
polecam
Polecam, avokado fuerte które otrzymałam to średniej wielkości owoc w kształcie gruszki. Wypełnione jest zielono-żółtym kremowym wnętrzem. Świeże, błyskawiczna dostawa.
Ok.
Spełnia moje oczekiwania
Grejpfrut to owoc pochodzący z tropikalnych obszarów, znany ze swojego charakterystycznego...
Malinówka to jedno z najpopularniejszych odmian jabłek w Polsce, ceniona zarówno za swój smak,...
Zielona papaja wygląda bardzo podobnie do dojrzałej wersji tego owocu, ale jej kolor skórki...
Mangostan jest wielkości pomarańczy, czyli mniej więcej o średnicy 5-7 cm. Skórka owocu jest...
Nasze świeże jeżyny to niesamowicie słodkie i soczyste owoce pochodzące z lokalnej uprawy od...
Jest to jeden z najpopularniejszych owoców na świecie ze względu na swój soczysty smak i...
Kasztany jadalne mają kształt nieco przypominający serce i gładką brązową skórkę. Wewnątrz...
Owoce te mają owalny kształt i mogą występować w kolorze czerwonym, pomarańczowym, żółtym lub...
2025-01-05
Awokdo
Dobre awokado