Sok z kiszonych buraków Butelka 700ml
zoom_in
    • Sok z kiszonych buraków Butelka 700ml
    • Sok z kiszonych buraków Butelka 700ml
    • Sok z kiszonych buraków Butelka 700ml
    • Sok z kiszonych buraków Butelka 700ml
    • Sok z kiszonych buraków Butelka 700ml

    Burak Kiszony z Papryką Chili Pikantny w Plastrach Carpaccio

    11,95 zł
    Brutto

    Burak kiszony z papryczką chili powstaje w procesie
    naturalnej fermentacji, dzięki czemu stanowią
    cenne źródło mikroelementów.
    Starannie dobrana kompozycja przypraw
    nadaje im wyrazisty, wyjątkowy smak
    o pikantnej nucie.

    Termin przydatności: 6 miesięcy
    Pojemność netto: 540ml
    Masa netto: 510 g
    Masa netto po odcieku: 300g
    Przechowywać w ciemnym miejscu
    w temperaturze: 4–8 °C
    Podana cena za 1szt czyli słoik o pojemności 540ml.

    Dostępny od: w magazynie
    waga
    • 1szt
    • 3szt
    • 6szt
    • 9szt
    • 12szt
    • 16szt
    Ilość

    Kiszenie to jeden z najstarszych i najzdrowszych sposobów konserwowania żywności.

    Kiszone buraki nie wymagają wielkiego zachodu...
    no może tylko ich obranie i pokrojenie.
    Potem wystarczy cierpliwie poczekać około tygodnia i mamy już pyszny i zdrowy sok.
    Jest on dużo smaczniejszy od tego, który można kupić w sklepie i na dodatek dużo intensywniejszy.
    Możemy go także wykorzystywać np.do ugotowania barszczu ukraińskiego,
    lub barszczyku czerwonego.
    Barszcz z kiszonych buraków jest dużo smaczniejszy i
    bardziej intensywny od tego zrobionego z buraków gotowanych.

    Picie surowego soku z buraków jest wskazane dla wszystkich,
    bowiem ma on właściwości oczyszczające krew i pomagające w wyda­laniu kwasu moczowego z organizmu.
    Pobudza też krążenie i bardzo pomaga przy złej przemianie materii.
    Możemy sami się o tym przekonać, pijąc dwa razy dziennie przed posiłkami
    ok. pół szklanki soku rozcieńczonego zimną wodą.
    Z kolei dla osób cierpiących na nadciśnienie krwi poleca się picie surowego soku
    z buraków zmiesza­nego w proporcji pół na pół z miodem.
    Buraczki natomiast można zetrzeć na tarce lub utrzeć w blenderze
    i podawać do obiadu jako surówkę.


    Kiszone buraki: właściwości lecznicze i zastosowanie
        - działają pobudzająco,
        - zwiększają odporność organizmu
        - wspomagają leczenie nowotworów złośliwych.
        - za sprawą substancji pektynowych ułatwiają trawienie,
        - obniżają poziom cholesterolu, przeciwdziałają miażdżycy,
        - hamują procesy gnilne w jelitach,
        - zawarty w nich kwas foliowy jest zalecany kobietom ciężarnym,
        - odkwaszają organizm dzięki zawartości wapnia, potasu, sodu i magnezu,
        - zawarta w nich witamina B wspomaga proces tworzenia się czerwonych krwinek,
        - zwalczają przeziębienia,
        - są wskazane przy anemii i nerwicy.

    Składniki:
    Świeże buraki, czosnek, chrzan polny, koper polny,
    woda ze studni głębinowej, sól kamienna, gorczyca, papryka chili.

    Wartość odżywcza w porcji 100g     
    Energia               127kJ/30kcal
    Tłuszcz                0,4g,    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
    Węglowodany       4,8g,     w tym cukry  0,2g
    Białko                  1,8g
    Sól                       0g

    SKB540ml

    Specyficzne kody

    Nowy

    Komentarze

    Oceń 
    Iza
    2023-02-05

    Buraki Kiszone Tradycyjne

    Pikantne dla mnie są OK.

    Napisz swoją opinię

    Burak Kiszony z Papryką Chili Pikantny w Plastrach Carpaccio

    Burak kiszony z papryczką chili powstaje w procesie
    naturalnej fermentacji, dzięki czemu stanowią
    cenne źródło mikroelementów.
    Starannie dobrana kompozycja przypraw
    nadaje im wyrazisty, wyjątkowy smak
    o pikantnej nucie.

    Termin przydatności: 6 miesięcy
    Pojemność netto: 540ml
    Masa netto: 510 g
    Masa netto po odcieku: 300g
    Przechowywać w ciemnym miejscu
    w temperaturze: 4–8 °C
    Podana cena za 1szt czyli słoik o pojemności 540ml.

    Napisz swoją opinię

    8 innych produktów z tej kategorii