Czosnek Polski Harnaś Duże Główki 1szt
Jedna z najbardziej cenionych i intensywnych w smaku odmian czosnku dostępnych na polskim...
Fasola szparagowa żółta posiada delikatny, słodkawy smak i chrupiącą teksturę. Jest łagodniejsza w smaku niż niektóre odmiany zielonej fasoli szparagowej, co sprawia, że jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. Jest to warzywo o dużych walorach odżywczych i smakowych, cieszące się popularnością w kuchni wielu kultur.
Fasola szparagowa żółta (Phaseolus vulgaris) jest jednym z wielu rodzajów fasoli, należącej do rodziny bobowatych. Jej nazwa pochodzi od charakterystycznego kształtu, przypominającego szparagi. Warzywo to wyróżnia się długimi strąkami, które są jadalne w całości. Strąki fasoli szparagowej żółtej są zazwyczaj dłuższe i cieńsze niż tradycyjnej fasoli szparagowej. Fasola szparagowa żółta posiada delikatny, słodkawy smak i chrupiącą teksturę. Jest łagodniejsza w smaku niż niektóre odmiany zielonej fasoli szparagowej, co sprawia, że jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. Jest to warzywo o dużych walorach odżywczych i smakowych, cieszące się popularnością w kuchni wielu kultur.
Fasola szparagowa żółta jest łatwa do przygotowania i gotowania. Przed gotowaniem zaleca się odcinanie końcówek strąków. Można ją gotować na parze, gotować w wodzie, dusić czy smażyć na maśle. Ważne jest, aby nie gotować jej zbyt długo, aby zachować chrupkość i świeżość. Warzywo to doskonale sprawdza się jako dodatek do wielu potraw. Może być używana w sałatkach, zapiekankach, duszona, a nawet marynowana. Jej jasny kolor i delikatny smak czynią ją idealnym składnikiem wiosennych i letnich dań.
Żółta fasola szparagowa, podobnie jak inne odmiany fasoli szparagowej, jest bogata w składniki odżywcze, które mogą przynieść korzyści zdrowotne. Fasola szparagowa żółta jest bogatym źródłem wielu ważnych składników odżywczych. Zawiera witaminy, takie jak witamina A, C i K, oraz minerały, takie jak mangan, potas, magnez i żelazo. Żółta fasola szparagowa jest źródłem błonnika oraz jest niskokaloryczna, co przyczynia się do zdrowego trawienia, regulacji poziomu glukozy we krwi oraz utrzymania prawidłowej masy ciała. Dodatkowo obecność różnych antyoksydantów w fasoli, takich jak flawonoidy, pomaga w zwalczaniu wolnych rodników w organizmie, co może przyczynić się do ochrony komórek przed uszkodzeniem.
Podana cena za 500 gram.
Naszą żółtą fasolę szparagową możesz zamówić z bezpłatną dostawą na terenie Warszawy w godzinach 18.00-21.00. W pozostałe części Polski fasolę wysyłamy paczkomatami InPost.
Bardzo świeża i aromatyczna. Wszystko przebiegło sprawnie i szybko super.
Bardzo szybka i sprawna obsługa. Zamówiona fasolka została niezwłocznie wysłana. Produkt dotarł do mnie bezpiecznie, bez uszkodzeń, w kartonie , solidnie i ładnie zapakowany
Świeża i smaczna, ponadto dostawa szybko, sprawnie, zgodnie z ofertą.
Polecam. Fasolka świeża i bez łyka. Świąteczny obiad wypadł wyśmienicie, rodzina zdziwiona że o tej porze jest świeża fasolka. Bardzo dobra sprawa że taki sklep internetowy jest.
Jedna z najbardziej cenionych i intensywnych w smaku odmian czosnku dostępnych na polskim...
Boczniak jest grzybem jadalnym.Dostarcza łatwo przyswajalnego białka, kwasu foliowego,...
Fasolka szparagowa zielona jest wąska i długa, zazwyczaj osiąga długość około 10-15...
Z manioku robi się mąkę z której piecze się chleb, ciastka, maniokowe placki, puree czy też...
Pomidor Polski Pelati charakteryzuje się podłużnym, cylindrycznym kształtem, który jest jednym...
Są to białe długie grzyby popularne w kuchni azjatyckiej,
są chrupiące, nadają się do...
Świeże, soczyste pomidory odmiany Tomimaro Muchoo. Pomidory malinowe tej odmiany zachwycają...
Świeże kurki (Cantharellus cibarius) to niezwykle zdrowe grzyby o mięsistej teksturze. Smak...
2024-05-26
Fasolka żółta szparagowa
Bardzo dobra jakość fasolki szparagowej. Przesyłka bezpiecznie zapakowana.