
Koreańskie Winogrona Shine Muscat
Koreańskie winogrona to wyjątkowa odmiana owoców o intensywnym aromacie i głębokim,...
- Nowy
- Brak
Odmiana czerwona jest mniej ostra w smaku od bardziej znanej odmiany żółtej. Zapach jej również jest nieco łagodniejszy. Mimo swojej nazwy kolor warzywa nie jest czerwony tylko purpurowy. Czerwona cebula zawiera masę wartościowych składników odżywczych, takich jak potas, cynk, żelazo, witaminy C, E i szereg witamin z grupy B.
Czerwona cebula z naszego sklepu jest najpyszniejsza i niesamowicie świeża. Odmiana czerwona jest mniej ostra w smaku od bardziej znanej odmiany żółtej. Zapach jej również jest nieco łagodniejszy. Sprawia to, że osoby nieprzepadające za innymi odmianami cebuli chętniej sięgają po cebulę czerwoną. Mimo swojej nazwy kolor warzywa nie jest czerwony tylko purpurowy. Czerwona cebula zawiera masę wartościowych składników odżywczych, takich jak potas, cynk, żelazo, witaminy C, E i szereg witamin z grupy B. Składniki te sprzyjają utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi, pomagają zwalczać anemię, przyczyniają się do prawidłowej pracy układu nerwowego oraz poprawiają stan włosów i paznokci. Czerwona cebula jest zarówno idealnym dodatkiem do kanapek, jak i świetnym składnikiem dań obiadowych. Gotowana, pieczona czy duszona dodaje cudownego aromatu do różnorodnych potraw.
To nie mit, zostało udowodnione, że cebula wspiera naturalną odporność organizmu. Zawarte w cebuli czerwonej allicyna i związek siarki działają bakteriobójczo i grzybobójczo. Związki występujące w warzywie zapobiegają także infekcjom. Dzięki temu system immunologiczny jest mniej przeciążony. Czerwona cebula wyróżnia się na tle innych odmian występującą w niej antocyjaniną, która odpowiada za nietypowy kolor warzywa. Nasila ona znacznie przeciwrakowe działanie produkowanej przez cebulę kwercetyny.
Cena podana za 1 kilogram cebuli czerwonej.
Naszą cebulę czerwoną możesz zamówić z bezpłatną dostawą na terenie Warszawy w godzinach 18.00-21.00. W pozostałe części Polski cebulę wysyłamy paczkomatami InPost.
Mini por, podobnie jak jego większy krewny, jest warzywem z rodziny cebulowatych, ale wyróżnia...
Batat biały, jak sama nazwa wskazuje, charakteryzuje się jasnym, kremowym miąższem, który w...
Polski burak podłużny to popularna odmiana buraka, która jest uprawiana głównie ze względu na...
Świeże grzyby Cordyceps, pochodzące prosto z Chin, to jeden z najcenniejszych rodzajów...
Warzywo występujące głównie w kuchni afrykańskiej, azjatyckiej i arabskiej. Jej smak...
Seler naciowy i jego właściwości zdrowotne:
- obniża ciśnienie krwi.
-...
Szparagi Białe to warzywo znane jest ze swoich bogatych walorów smakowych i odżywczych. Do...
Świeża laska wanilii to prawdziwy klejnot w świecie przypraw, ceniona za swój niepowtarzalny,...