Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Katja
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego na zimno. Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego na zimno.
Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.
Biały osad jest naturalnym zjawiskiem fermentacji.
Ocet jabłkowy znany od starożytności jako doskonały eliksir oczyszczający i leczniczy.
Zawiera wiele cennych składników w istotny sposób wspierających witalność i zdrowie.
Łagodny, przyjazny dla żołądka kwas octowy odtruwa organizm
i uwalnia go od chorobotwórczych drobnoustrojów.
Posiada wspaniałe właściwości:
- pobudza przemianę materii,
- poprawia ukrwienie i przyśpiesza proces samooczyszczania się organizmu.
- Wpływa pozytywnie na koncentrację,
- poprawia pamięć.
Ocet jabłkowy wpływa korzystnie również na urodę
- poprawia ukrwienie skóry oraz pobudza jej czynności.
- Jest bogaty m.in. w potas, który odpowiada za prawidłową pracę naczyń krwionośnych.
- Pomaga utrzymać piękną i zdrową cerę.
- Pozytywnie wpływa na stan zębów i dziąseł.
Najczęściej zadawane pytania:
Z czego powstaje ocet?
Ocet wytwarzany przez nas powstaje z soku, który tłoczymy na zimno z jabłek z naszego sadu.
Z każdej odmiany jabłek wytwarzamy ocet, przez to w ofercie posiadamy kilkanaście rodzajów octu, każdy z innej odmiany.
Ocet powstaje w 100% z naturalnego soku jabłkowego.
Nie dodajemy ani cukru ani wody.
Czym się różni ocet produkowany masowo od produkowanego ręcznie przez nas ?
Ocet powstaje dzięki fermentacji, najpierw alkoholowej, następnie octowej –
nasz ocet przez minimum 6 miesięcy dojrzewa w zbiornikach z dostępem tlenu, dzięki czemu szlachetnieje i wzbogaca się w związki organiczne i minerały.
Ocet produkowany masowo powstaje w ciągu kilku dni w specjalnych maszynach.
Nasz ocet powstaje z 100% soku jabłkowego tłoczonego przez nas, ocet „sklepowy” najczęściej powstaje z wytłoków z jabłek, zalanych wodą.
Jak wygląda proces powstawania octu?
Wytłoczony sok wlewany jest do zbiorników z szerokim wiekiem, musi mieć jak największy dostęp powietrza. Zbiorniki stoją w temperaturze ok 20 stopni.
Najpierw odbywa się fermentacja alkoholowa – cukier zawarty w owocach przekształca się w alkohol.
Następnie, jako że jest duży dostęp tlenu następuje fermentacja octowa – wtedy powstaje charakterystyczny smak i zapach.
Ocet przez minimum 6 miesięcy stoi w ciepłym pomieszczeniu i „dojrzewa”. Na sam koniec, ocet jest pasteryzowany i rozlewany do butelek.
Jak długo ocet może stać otwarty? Jak przechowywać, żeby nie stracił swoich walorów?
Ocet jest uważany za jeden z najstarszych naturalnych konserwantów, to oznacza, że się w ogóle nie psuje.
Uważa się nawet, że im dłużej stoi, tym większej głębi smaku nabiera.
Rekomendujemy spożycie octu w ciągu 2-ch lat od daty produkcji.
Po otwarciu można go przechowywać w temperaturze pokojowej.
Komentarze
Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Katja
zdecydowanie polecam:)
Ocet Katja
Polecam
Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Katja
Ocet z jabłek katja to mój ulubiony i niespotykany smak
Ocet z jabłek katja
Bardzo dobru ocet
Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Katja
Super szybka realizacja zamówienia
Ocet z Jabłek Katja
REWELACJA!SKLEP NA MEDAL
Ocet Jabłkowy Katja
Jestem stałą klientka sklepu internetowego lokalnywarzywniak.pl, zadowoloną z produktów, które zamawiam. Szybka realizacja zamówienia. Możliwość czatu z obsługą sklepu na temat produktów. Profesjonalna obsługa.
Ocet z Jabłek Katja
Bardzo rzetelna firma,szybka realizacja i świetny produkt.Błyskawiczna Dostawa.
Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Katja
Najlepszy,niepowtarzalny smak.
Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Katja
Produkt wysokiej jakosci,wyrazisty smak.
Idealny dodatek do salatek i do wypicia rano na czczo.
Zamowilem przez czat ze strony z szybka dostawa na Powisle i w ciagu 30 minut dostawa byla u mine. Bardzo Polecam.
Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Katja
Najlepszy ocet jabłkowy jaki do tej pory piłam,bardzo dobry w smaku,czuć że jest robiony domowy metodami. Z całego serca polecam. Wszystko szybko i sprawnie.Produkt dotarł do mnie tego samego dnia.Najlepszy kontakt z obsługą sklepu.
5 innych produktów z tej kategorii
Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego oraz z...
Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Spartan
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego...
Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego...
2024-01-07
Katja ocet z jabłek
Bardzo bogata oferta, produkty wysokiej jakości. Ocet bardzo smakuje domownikom.