Ocet z Soku z Jabłek Topaz i Czarnej Porzeczki Tłoczonych na Zimno - 500 ml
zoom_in
  • Brak
  •  Ocet z Soku z Jabłek Topaz i Czarnej Porzeczki Tłoczonych na Zimno - 500 ml

Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

27,50 zł
Brutto

Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego oraz z czarnej porzeczki tłoczonych na zimno.
Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

block Brak
Wysyłka w ciągu 1-3 dni / Dostawa w ciągu 1-3 dni
Ilość

Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego oraz z czarnej porzeczki tłoczonych na zimno.
Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

Butelka 500 ml.

Biały osad jest naturalnym zjawiskiem fermentacji.

Ocet jabłkowy znany od starożytności jako doskonały eliksir oczyszczający i leczniczy.
Zawiera wiele cennych składników w istotny sposób wspierających witalność i zdrowie.
Łagodny, przyjazny dla żołądka kwas octowy odtruwa organizm
i uwalnia go od chorobotwórczych drobnoustrojów.

Posiada wspaniałe właściwości:
- pobudza przemianę materii,
- poprawia ukrwienie i przyśpiesza proces samooczyszczania się organizmu.
- Wpływa pozytywnie na koncentrację,
- poprawia pamięć.

Ocet jabłkowy wpływa korzystnie również na urodę
- poprawia ukrwienie skóry oraz pobudza jej czynności.
- Jest bogaty m.in. w potas, który odpowiada za prawidłową pracę naczyń krwionośnych.
- Pomaga utrzymać piękną i zdrową cerę.
- Pozytywnie wpływa na stan zębów i dziąseł.

Najczęściej zadawane pytania:

Z czego powstaje ocet?

Ocet wytwarzany przez nas powstaje z soku, który tłoczymy na zimno z jabłek z naszego sadu.
Z każdej odmiany jabłek wytwarzamy ocet, przez to w ofercie posiadamy kilkanaście rodzajów octu, każdy z innej odmiany.
Ocet powstaje w 100% z naturalnego soku jabłkowego.
Nie dodajemy ani cukru ani wody.

Czym się różni ocet produkowany masowo od produkowanego ręcznie przez nas ?

Ocet powstaje dzięki fermentacji, najpierw alkoholowej, następnie octowej –
nasz ocet przez minimum 6 miesięcy dojrzewa w zbiornikach z dostępem tlenu, dzięki czemu szlachetnieje i wzbogaca się w związki organiczne i minerały.
Ocet produkowany masowo powstaje w ciągu kilku dni w specjalnych maszynach.

Nasz ocet powstaje z 100% soku jabłkowego tłoczonego przez nas, ocet „sklepowy” najczęściej powstaje z wytłoków z jabłek, zalanych wodą.

Jak wygląda proces powstawania octu?

Wytłoczony sok wlewany jest do zbiorników z szerokim wiekiem, musi mieć jak największy dostęp powietrza. Zbiorniki stoją w temperaturze ok 20 stopni.
Najpierw odbywa się fermentacja alkoholowa – cukier zawarty w owocach przekształca się w alkohol.
Następnie, jako że jest duży dostęp tlenu następuje fermentacja octowa – wtedy powstaje charakterystyczny smak i zapach.
Ocet przez minimum 6 miesięcy stoi w ciepłym pomieszczeniu i „dojrzewa”. Na sam koniec, ocet jest pasteryzowany i rozlewany do butelek.


Jak długo ocet może stać otwarty? Jak przechowywać, żeby nie stracił swoich walorów?

Ocet jest uważany za jeden z najstarszych naturalnych konserwantów,  to oznacza, że się w ogóle nie psuje.
Uważa się nawet, że im dłużej stoi, tym większej głębi smaku nabiera.
Rekomendujemy spożycie octu w ciągu 2-ch lat od daty produkcji.
Po otwarciu można go przechowywać w temperaturze pokojowej.

Specyficzne kody

Nowy

Komentarze

Oceń 
Anna Gdynia
2024-01-07

Ocet z czarnej porzeczki i jabłka

Bezpiecznie zapakowane. Szybka realizacja . Na stronie łatwo też można znaleźć informacje jak stosować dany produkt i jego zalety . Pewnie to moje nie pierwsze zamówienie w tym sklepie

Oceń 
Iwona
2023-02-05

Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

Polecam ten ocet, bardzo mi smakuje.

Oceń 
Darek
2023-01-22

Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

Wspaniały smak.

Oceń 
RK
2023-01-15

Ocet z jabłek i porzeczki

Polecam, szybka dostawa i świetny produkt

Oceń 
Adam
2023-01-15

Ocet Jabłko Porzeczka

Bardzo smaczny.

Oceń 
Wiola
2023-01-13

Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

Wszystko Super!

Oceń 
Iwona M.
2023-01-09

Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

Super, polecam

Oceń 
B.Ormiańska
2023-01-09

Ocet Jabłko Czarna Porzeczka

Szybko i sprawnie

Oceń 
Celina
2023-01-06

Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

Jest to mój ulubiony sklep.Produkt najlepszej jakości.Świetnie zapakowane zakupy. Najlepsza jakość.Szybka wręcz expresowa dostawa. Miłe gratisy. Uwielbiam,Polecam,Dziękuje.

Oceń 
Magda
2023-01-06

Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

Ocet bardzo smaczny,jestem mile zaskoczona tym smakiem.Przesyłka dobrze zapakowana. Próbki i mały upominek do zakupu był miłym zaskoczeniem. Z całego serducha polecam.

Oceń 
Natalia Stryk
2023-01-06

Ocet Domowy z Jabłek i Czarnej Porzeczki

Bardzo dobry OCET.Polecam.

Oceń 
Daria Opole
2023-01-06

Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

Produkt OK.Dziękuje za miły dodatek do zakupów.

Oceń 
Ewelina Waś
2023-01-06

Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

Rewelacyjny Smak,aromatyczny i orzeźwiający.Widać że osoba która to robi zna się na rzeczy.Zamówiłam do Zabrza w Czwartek o godzinie 15, w Piątek o godzinie 10 rano odebrałam z Paczkomatu.Produkt bezpiecznie zapakowany na czas transportu.Polecam jak najbardziej.

Napisz swoją opinię

Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego oraz z czarnej porzeczki tłoczonych na zimno.
Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

Napisz swoją opinię

5 innych produktów z tej kategorii