Ocet z Soku z Jabłek Topaz i Czarnej Porzeczki Tłoczonych na Zimno - 500 ml
zoom_in
    •  Ocet z Soku z Jabłek Topaz i Czarnej Porzeczki Tłoczonych na Zimno - 500 ml

    Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    27,50 zł
    Brutto

    Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego oraz z czarnej porzeczki tłoczonych na zimno.
    Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

    Dostępny od: w magazynie
    Wysyłka w ciągu 1-3 dni / Dostawa w ciągu 1-3 dni
    Ilość

    Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego oraz z czarnej porzeczki tłoczonych na zimno.
    Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

    Butelka 500 ml.

    Biały osad jest naturalnym zjawiskiem fermentacji.

    Ocet jabłkowy znany od starożytności jako doskonały eliksir oczyszczający i leczniczy.
    Zawiera wiele cennych składników w istotny sposób wspierających witalność i zdrowie.
    Łagodny, przyjazny dla żołądka kwas octowy odtruwa organizm
    i uwalnia go od chorobotwórczych drobnoustrojów.

    Posiada wspaniałe właściwości:
    - pobudza przemianę materii,
    - poprawia ukrwienie i przyśpiesza proces samooczyszczania się organizmu.
    - Wpływa pozytywnie na koncentrację,
    - poprawia pamięć.

    Ocet jabłkowy wpływa korzystnie również na urodę
    - poprawia ukrwienie skóry oraz pobudza jej czynności.
    - Jest bogaty m.in. w potas, który odpowiada za prawidłową pracę naczyń krwionośnych.
    - Pomaga utrzymać piękną i zdrową cerę.
    - Pozytywnie wpływa na stan zębów i dziąseł.

    Najczęściej zadawane pytania:

    Z czego powstaje ocet?

    Ocet wytwarzany przez nas powstaje z soku, który tłoczymy na zimno z jabłek z naszego sadu.
    Z każdej odmiany jabłek wytwarzamy ocet, przez to w ofercie posiadamy kilkanaście rodzajów octu, każdy z innej odmiany.
    Ocet powstaje w 100% z naturalnego soku jabłkowego.
    Nie dodajemy ani cukru ani wody.

    Czym się różni ocet produkowany masowo od produkowanego ręcznie przez nas ?

    Ocet powstaje dzięki fermentacji, najpierw alkoholowej, następnie octowej –
    nasz ocet przez minimum 6 miesięcy dojrzewa w zbiornikach z dostępem tlenu, dzięki czemu szlachetnieje i wzbogaca się w związki organiczne i minerały.
    Ocet produkowany masowo powstaje w ciągu kilku dni w specjalnych maszynach.

    Nasz ocet powstaje z 100% soku jabłkowego tłoczonego przez nas, ocet „sklepowy” najczęściej powstaje z wytłoków z jabłek, zalanych wodą.

    Jak wygląda proces powstawania octu?

    Wytłoczony sok wlewany jest do zbiorników z szerokim wiekiem, musi mieć jak największy dostęp powietrza. Zbiorniki stoją w temperaturze ok 20 stopni.
    Najpierw odbywa się fermentacja alkoholowa – cukier zawarty w owocach przekształca się w alkohol.
    Następnie, jako że jest duży dostęp tlenu następuje fermentacja octowa – wtedy powstaje charakterystyczny smak i zapach.
    Ocet przez minimum 6 miesięcy stoi w ciepłym pomieszczeniu i „dojrzewa”. Na sam koniec, ocet jest pasteryzowany i rozlewany do butelek.


    Jak długo ocet może stać otwarty? Jak przechowywać, żeby nie stracił swoich walorów?

    Ocet jest uważany za jeden z najstarszych naturalnych konserwantów,  to oznacza, że się w ogóle nie psuje.
    Uważa się nawet, że im dłużej stoi, tym większej głębi smaku nabiera.
    Rekomendujemy spożycie octu w ciągu 2-ch lat od daty produkcji.
    Po otwarciu można go przechowywać w temperaturze pokojowej.

    Specyficzne kody

    Nowy

    Komentarze

    Oceń 
    Anna Gdynia
    2024-01-07

    Ocet z czarnej porzeczki i jabłka

    Bezpiecznie zapakowane. Szybka realizacja . Na stronie łatwo też można znaleźć informacje jak stosować dany produkt i jego zalety . Pewnie to moje nie pierwsze zamówienie w tym sklepie

    Oceń 
    Iwona
    2023-02-05

    Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    Polecam ten ocet, bardzo mi smakuje.

    Oceń 
    Darek
    2023-01-22

    Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    Wspaniały smak.

    Oceń 
    RK
    2023-01-15

    Ocet z jabłek i porzeczki

    Polecam, szybka dostawa i świetny produkt

    Oceń 
    Adam
    2023-01-15

    Ocet Jabłko Porzeczka

    Bardzo smaczny.

    Oceń 
    Wiola
    2023-01-13

    Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    Wszystko Super!

    Oceń 
    Iwona M.
    2023-01-09

    Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    Super, polecam

    Oceń 
    B.Ormiańska
    2023-01-09

    Ocet Jabłko Czarna Porzeczka

    Szybko i sprawnie

    Oceń 
    Celina
    2023-01-06

    Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    Jest to mój ulubiony sklep.Produkt najlepszej jakości.Świetnie zapakowane zakupy. Najlepsza jakość.Szybka wręcz expresowa dostawa. Miłe gratisy. Uwielbiam,Polecam,Dziękuje.

    Oceń 
    Magda
    2023-01-06

    Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    Ocet bardzo smaczny,jestem mile zaskoczona tym smakiem.Przesyłka dobrze zapakowana. Próbki i mały upominek do zakupu był miłym zaskoczeniem. Z całego serducha polecam.

    Oceń 
    Natalia Stryk
    2023-01-06

    Ocet Domowy z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    Bardzo dobry OCET.Polecam.

    Oceń 
    Daria Opole
    2023-01-06

    Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    Produkt OK.Dziękuje za miły dodatek do zakupów.

    Oceń 
    Ewelina Waś
    2023-01-06

    Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    Rewelacyjny Smak,aromatyczny i orzeźwiający.Widać że osoba która to robi zna się na rzeczy.Zamówiłam do Zabrza w Czwartek o godzinie 15, w Piątek o godzinie 10 rano odebrałam z Paczkomatu.Produkt bezpiecznie zapakowany na czas transportu.Polecam jak najbardziej.

    Napisz swoją opinię

    Ocet z Soku z Jabłek i Czarnej Porzeczki

    Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego oraz z czarnej porzeczki tłoczonych na zimno.
    Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

    Napisz swoją opinię

    5 innych produktów z tej kategorii