Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo Tłoczonego na Zimno - 500 ml
zoom_in
  • Brak
  •  Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo Tłoczonego na Zimno - 500 ml

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

24,90 zł
Brutto

Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego na zimno.
Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

block Brak
Wysyłka w ciągu 1-3 dni / Dostawa w ciągu 1-3 dni
Ilość

Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego na zimno.
Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

Butelka 500 ml.

Biały osad jest naturalnym zjawiskiem fermentacji.

Ocet jabłkowy znany od starożytności jako doskonały eliksir oczyszczający i leczniczy.
Zawiera wiele cennych składników w istotny sposób wspierających witalność i zdrowie.
Łagodny, przyjazny dla żołądka kwas octowy odtruwa organizm
i uwalnia go od chorobotwórczych drobnoustrojów.

Posiada wspaniałe właściwości:
- pobudza przemianę materii,
- poprawia ukrwienie i przyśpiesza proces samooczyszczania się organizmu.
- Wpływa pozytywnie na koncentrację,
- poprawia pamięć.

Ocet jabłkowy wpływa korzystnie również na urodę
- poprawia ukrwienie skóry oraz pobudza jej czynności.
- Jest bogaty m.in. w potas, który odpowiada za prawidłową pracę naczyń krwionośnych.
- Pomaga utrzymać piękną i zdrową cerę.
- Pozytywnie wpływa na stan zębów i dziąseł.

Najczęściej zadawane pytania:

Z czego powstaje ocet?

Ocet wytwarzany przez nas powstaje z soku, który tłoczymy na zimno z jabłek z naszego sadu.
Z każdej odmiany jabłek wytwarzamy ocet, przez to w ofercie posiadamy kilkanaście rodzajów octu, każdy z innej odmiany.
Ocet powstaje w 100% z naturalnego soku jabłkowego.
Nie dodajemy ani cukru ani wody.

Czym się różni ocet produkowany masowo od produkowanego ręcznie przez nas ?

Ocet powstaje dzięki fermentacji, najpierw alkoholowej, następnie octowej –
nasz ocet przez minimum 6 miesięcy dojrzewa w zbiornikach z dostępem tlenu, dzięki czemu szlachetnieje i wzbogaca się w związki organiczne i minerały.
Ocet produkowany masowo powstaje w ciągu kilku dni w specjalnych maszynach.

Nasz ocet powstaje z 100% soku jabłkowego tłoczonego przez nas, ocet „sklepowy” najczęściej powstaje z wytłoków z jabłek, zalanych wodą.

Jak wygląda proces powstawania octu?

Wytłoczony sok wlewany jest do zbiorników z szerokim wiekiem, musi mieć jak największy dostęp powietrza. Zbiorniki stoją w temperaturze ok 20 stopni.
Najpierw odbywa się fermentacja alkoholowa – cukier zawarty w owocach przekształca się w alkohol.
Następnie, jako że jest duży dostęp tlenu następuje fermentacja octowa – wtedy powstaje charakterystyczny smak i zapach.
Ocet przez minimum 6 miesięcy stoi w ciepłym pomieszczeniu i „dojrzewa”. Na sam koniec, ocet jest pasteryzowany i rozlewany do butelek.


Jak długo ocet może stać otwarty? Jak przechowywać, żeby nie stracił swoich walorów?

Ocet jest uważany za jeden z najstarszych naturalnych konserwantów,  to oznacza, że się w ogóle nie psuje.
Uważa się nawet, że im dłużej stoi, tym większej głębi smaku nabiera.
Rekomendujemy spożycie octu w ciągu 2-ch lat od daty produkcji.
Po otwarciu można go przechowywać w temperaturze pokojowej.

Specyficzne kody

Nowy

Komentarze

Oceń 
Kasia H.
2024-01-07

Lobo ocet jabłkowy

Wysoka jakość produktów, na tym zależy mi najbardziej. Polecam

Oceń 
Wojtek
2023-02-05

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

Pyszny

Oceń 
Katarzyna
2023-01-22

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

wszystko super

Oceń 
Paweł
2023-01-15

Ocet Jabłkowy Lobo

Faworyt

Oceń 
Anna
2023-01-15

Ocet z lobo

Bardzo dobry kontakt i obsługa klienta na najwyższym poziomie. Szybka i bezproblemowa dostawa, a przede wszystkim ocet doskonałej jakości.

Oceń 
Joanna
2023-01-13

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

Wszystko w najlepszym porządku. Polecam.

Oceń 
Wiola
2023-01-13

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

Najlepszy smak.

Oceń 
Kinga
2023-01-09

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

Jak zawsze super

Oceń 
Just
2023-01-09

Ocet Jabłkowy Lobo

100%polecam

Oceń 
Andrii
2023-01-06

Ocet z Lobo

Zakupy przebiegły szybko i sprawnie.Sklep ma asortyment bardzo dobrych produktów które nie są dostępne w sklepach stacjonarnych. :) Miła obsługa znająca się na oferowanych produktach.

Oceń 
Angelika
2023-01-06

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

Ocet z Lobo,aromatyczny i pyszny.Wszystko idealnie;) Bardzo polecam zakupy na lokalnywarzywniak.pl

Oceń 
Szołpińska
2023-01-06

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

Ocet z moich ulubionych jabłek Lobo najlepszy jaki próbowałam.Super sklep. Oferowane produkty wysokiej jakości. Polecam. Dodatkowo otrzymałam prezent i próbki do degustacji.

Oceń 
Zuzia Bobryk
2023-01-06

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

Najlepszy ocet jaki do tej pory piłam.A próbowałam kilkunastu.

Oceń 
Ania Wawer
2023-01-06

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

Polecam ten produkt.Super Jakość i Rewelacyjny Smak,czuć że jest robiony rzemieślniczymi metodami.

Napisz swoją opinię

Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego na zimno.
Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

Napisz swoją opinię

5 innych produktów z tej kategorii