Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo Tłoczonego na Zimno - 500 ml
zoom_in
    •  Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo Tłoczonego na Zimno - 500 ml

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    24,90 zł
    Brutto

    Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego na zimno.
    Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

    Dostępny od: w magazynie
    Wysyłka w ciągu 1-3 dni / Dostawa w ciągu 1-3 dni
    Ilość

    Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego na zimno.
    Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

    Butelka 500 ml.

    Biały osad jest naturalnym zjawiskiem fermentacji.

    Ocet jabłkowy znany od starożytności jako doskonały eliksir oczyszczający i leczniczy.
    Zawiera wiele cennych składników w istotny sposób wspierających witalność i zdrowie.
    Łagodny, przyjazny dla żołądka kwas octowy odtruwa organizm
    i uwalnia go od chorobotwórczych drobnoustrojów.

    Posiada wspaniałe właściwości:
    - pobudza przemianę materii,
    - poprawia ukrwienie i przyśpiesza proces samooczyszczania się organizmu.
    - Wpływa pozytywnie na koncentrację,
    - poprawia pamięć.

    Ocet jabłkowy wpływa korzystnie również na urodę
    - poprawia ukrwienie skóry oraz pobudza jej czynności.
    - Jest bogaty m.in. w potas, który odpowiada za prawidłową pracę naczyń krwionośnych.
    - Pomaga utrzymać piękną i zdrową cerę.
    - Pozytywnie wpływa na stan zębów i dziąseł.

    Najczęściej zadawane pytania:

    Z czego powstaje ocet?

    Ocet wytwarzany przez nas powstaje z soku, który tłoczymy na zimno z jabłek z naszego sadu.
    Z każdej odmiany jabłek wytwarzamy ocet, przez to w ofercie posiadamy kilkanaście rodzajów octu, każdy z innej odmiany.
    Ocet powstaje w 100% z naturalnego soku jabłkowego.
    Nie dodajemy ani cukru ani wody.

    Czym się różni ocet produkowany masowo od produkowanego ręcznie przez nas ?

    Ocet powstaje dzięki fermentacji, najpierw alkoholowej, następnie octowej –
    nasz ocet przez minimum 6 miesięcy dojrzewa w zbiornikach z dostępem tlenu, dzięki czemu szlachetnieje i wzbogaca się w związki organiczne i minerały.
    Ocet produkowany masowo powstaje w ciągu kilku dni w specjalnych maszynach.

    Nasz ocet powstaje z 100% soku jabłkowego tłoczonego przez nas, ocet „sklepowy” najczęściej powstaje z wytłoków z jabłek, zalanych wodą.

    Jak wygląda proces powstawania octu?

    Wytłoczony sok wlewany jest do zbiorników z szerokim wiekiem, musi mieć jak największy dostęp powietrza. Zbiorniki stoją w temperaturze ok 20 stopni.
    Najpierw odbywa się fermentacja alkoholowa – cukier zawarty w owocach przekształca się w alkohol.
    Następnie, jako że jest duży dostęp tlenu następuje fermentacja octowa – wtedy powstaje charakterystyczny smak i zapach.
    Ocet przez minimum 6 miesięcy stoi w ciepłym pomieszczeniu i „dojrzewa”. Na sam koniec, ocet jest pasteryzowany i rozlewany do butelek.


    Jak długo ocet może stać otwarty? Jak przechowywać, żeby nie stracił swoich walorów?

    Ocet jest uważany za jeden z najstarszych naturalnych konserwantów,  to oznacza, że się w ogóle nie psuje.
    Uważa się nawet, że im dłużej stoi, tym większej głębi smaku nabiera.
    Rekomendujemy spożycie octu w ciągu 2-ch lat od daty produkcji.
    Po otwarciu można go przechowywać w temperaturze pokojowej.

    Specyficzne kody

    Nowy

    Komentarze

    Oceń 
    Kasia H.
    2024-01-07

    Lobo ocet jabłkowy

    Wysoka jakość produktów, na tym zależy mi najbardziej. Polecam

    Oceń 
    Wojtek
    2023-02-05

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    Pyszny

    Oceń 
    Katarzyna
    2023-01-22

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    wszystko super

    Oceń 
    Paweł
    2023-01-15

    Ocet Jabłkowy Lobo

    Faworyt

    Oceń 
    Anna
    2023-01-15

    Ocet z lobo

    Bardzo dobry kontakt i obsługa klienta na najwyższym poziomie. Szybka i bezproblemowa dostawa, a przede wszystkim ocet doskonałej jakości.

    Oceń 
    Joanna
    2023-01-13

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    Wszystko w najlepszym porządku. Polecam.

    Oceń 
    Wiola
    2023-01-13

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    Najlepszy smak.

    Oceń 
    Kinga
    2023-01-09

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    Jak zawsze super

    Oceń 
    Just
    2023-01-09

    Ocet Jabłkowy Lobo

    100%polecam

    Oceń 
    Andrii
    2023-01-06

    Ocet z Lobo

    Zakupy przebiegły szybko i sprawnie.Sklep ma asortyment bardzo dobrych produktów które nie są dostępne w sklepach stacjonarnych. :) Miła obsługa znająca się na oferowanych produktach.

    Oceń 
    Angelika
    2023-01-06

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    Ocet z Lobo,aromatyczny i pyszny.Wszystko idealnie;) Bardzo polecam zakupy na lokalnywarzywniak.pl

    Oceń 
    Szołpińska
    2023-01-06

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    Ocet z moich ulubionych jabłek Lobo najlepszy jaki próbowałam.Super sklep. Oferowane produkty wysokiej jakości. Polecam. Dodatkowo otrzymałam prezent i próbki do degustacji.

    Oceń 
    Zuzia Bobryk
    2023-01-06

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    Najlepszy ocet jaki do tej pory piłam.A próbowałam kilkunastu.

    Oceń 
    Ania Wawer
    2023-01-06

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    Polecam ten produkt.Super Jakość i Rewelacyjny Smak,czuć że jest robiony rzemieślniczymi metodami.

    Napisz swoją opinię

    Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo

    Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego na zimno.
    Bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

    Napisz swoją opinię

    5 innych produktów z tej kategorii