Ocet Jabłkowy z Jabłek Champion Butelka 500ml
zoom_in
  • Brak
  • Ocet Jabłkowy z Jabłek Champion Butelka 500ml
  • Ocet Jabłkowy z Jabłek Champion Butelka 500ml
  • Ocet Jabłkowy z Jabłek Champion Butelka 500ml

Ocet Jabłkowy z Jabłek Ligol Butelka 500ml

29,50 zł
Brutto
block Brak
Wysyłka w ciągu 1-3 dni / Dostawa w ciągu 1-3 dni
Ilość

Opis produktu:

Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy,
wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego na zimno.
bez dodatku wody, bez dodatku cukru,
uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.

Biały osad jest naturalnym zjawiskiem fermentacji.

Ocet jabłkowy znany od starożytności jako doskonały eliksir oczyszczający i leczniczy.
Zawiera wiele cennych składników w istotny sposób wspierających witalność i zdrowie.
Łagodny, przyjazny dla żołądka kwas octowy odtruwa organizm
i uwalnia go od chorobotwórczych drobnoustrojów.

Posiada wspaniałe właściwości:
- pobudza przemianę materii,
- poprawia ukrwienie i przyśpiesza proces samooczyszczania się organizmu.
- Wpływa pozytywnie na koncentrację,
- poprawia pamięć.

Ocet jabłkowy wpływa korzystnie również na urodę
- poprawia ukrwienie skóry oraz pobudza jej czynności.
- Jest bogaty m.in. w potas, który odpowiada za prawidłową pracę naczyń krwionośnych.
- Pomaga utrzymać piękną i zdrową cerę.
- Pozytywnie wpływa na stan zębów i dziąseł.

Najczęściej zadawane pytania:

    Z czego powstaje ocet?

Ocet wytwarzany przez nas powstaje z soku, który tłoczymy na zimno z jabłek z naszego sadu.
Z każdej odmiany jabłek wytwarzamy ocet, przez to w ofercie
posiadamy kilkanaście rodzajów octu, każdy z innej odmiany.
Ocet powstaje w 100% z naturalnego soku jabłkowego.
Nie dodajemy ani cukru ani wody.

    Czym się różni ocet produkowany masowo od produkowanego ręcznie przez nas ?

Ocet powstaje dzięki fermentacji, najpierw alkoholowej, następnie octowej –
nasz ocet przez minimum 6 miesięcy dojrzewa w zbiornikach z dostępem tlenu,
dzięki czemu szlachetnieje i wzbogaca się w związki organiczne i minerały.
Ocet produkowany masowo powstaje w ciągu kilku dni w specjalnych maszynach.

Nasz ocet powstaje z 100% soku jabłkowego tłoczonego przez nas,
ocet „sklepowy” najczęściej powstaje z wytłoków z jabłek, zalanych wodą.

    Jak wygląda proces powstawania octu?

Wytłoczony sok wlewany jest do zbiorników z szerokim wiekiem,
musi mieć jak największy dostęp powietrza. Zbiorniki stoją w temperaturze ok 20 stopni.
Najpierw odbywa się fermentacja alkoholowa – cukier zawarty w owocach przekształca się w alkohol.
Następnie, jako że jest duży dostęp tlenu następuje fermentacja octowa –
wtedy powstaje charakterystyczny smak i zapach.
Ocet przez minimum 6 miesięcy stoi w ciepłym pomieszczeniu
i „dojrzewa”. Na sam koniec, ocet jest pasteryzowany i rozlewany do butelek.


    Jak długo ocet może stać otwarty? Jak przechowywać, żeby nie stracił swoich walorów?

Ocet jest uważany za jeden z najstarszych naturalnych konserwantów,
 to oznacza, że się w ogóle nie psuje.
Uważa się nawet, że im dłużej stoi, tym większej głębi smaku nabiera.
Rekomendujemy spożycie octu w ciągu 2-ch lat od daty produkcji.
Po otwarciu można go przechowywać w temperaturze pokojowej

Specyficzne kody

Nowy

Komentarze

Oceń 
Aleksandra
2024-01-07

Ocet z Ligola

Ocet bardzo smaczny, szklana butelka więc produkt odpowiednio zabezpieczony w celu uniknięcia rozbicia.

Oceń 
Włodzimierz D
2023-12-20

Ocet domowy Ligol 750ml

Super, rewelacyjny smak.

Oceń 
Gosia
2023-02-26

Ocet Jabłkowy z Jabłek Ligol

Bardzo smaczny !

Oceń 
Bart
2023-02-13

Ocet Jabłkowy z Jabłek Ligol Butelka 500ml

Przepyszny !!!

Napisz swoją opinię

Ocet Jabłkowy z Jabłek Ligol Butelka 500ml

Napisz swoją opinię

5 innych produktów z tej kategorii