Ocet Jabłkowy z Soku z Jabłek Lobo
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego...
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego na zimno.
bez dodatku wody, bez dodatku cukru, uzyskany przez 8-miesięczną fermentację octową.
Biały osad jest naturalnym zjawiskiem fermentacji.
Ocet jabłkowy znany od starożytności jako doskonały eliksir oczyszczający i leczniczy.
Zawiera wiele cennych składników w istotny sposób wspierających witalność i zdrowie.
Łagodny, przyjazny dla żołądka kwas octowy odtruwa organizm
i uwalnia go od chorobotwórczych drobnoustrojów.
Posiada wspaniałe właściwości:
- pobudza przemianę materii,
- poprawia ukrwienie i przyśpiesza proces samooczyszczania się organizmu.
- Wpływa pozytywnie na koncentrację,
- poprawia pamięć.
Ocet jabłkowy wpływa korzystnie również na urodę
- poprawia ukrwienie skóry oraz pobudza jej czynności.
- Jest bogaty m.in. w potas, który odpowiada za prawidłową pracę naczyń krwionośnych.
- Pomaga utrzymać piękną i zdrową cerę.
- Pozytywnie wpływa na stan zębów i dziąseł.
Najczęściej zadawane pytania:
Z czego powstaje ocet?
Ocet wytwarzany przez nas powstaje z soku, który tłoczymy na zimno z jabłek z naszego sadu.
Z każdej odmiany jabłek wytwarzamy ocet, przez to w ofercie posiadamy kilkanaście rodzajów octu, każdy z innej odmiany.
Ocet powstaje w 100% z naturalnego soku jabłkowego.
Nie dodajemy ani cukru ani wody.
Czym się różni ocet produkowany masowo od produkowanego ręcznie przez nas ?
Ocet powstaje dzięki fermentacji, najpierw alkoholowej, następnie octowej –
nasz ocet przez minimum 6 miesięcy dojrzewa w zbiornikach z dostępem tlenu, dzięki czemu szlachetnieje i wzbogaca się w związki organiczne i minerały.
Ocet produkowany masowo powstaje w ciągu kilku dni w specjalnych maszynach.
Nasz ocet powstaje z 100% soku jabłkowego tłoczonego przez nas, ocet „sklepowy” najczęściej powstaje z wytłoków z jabłek, zalanych wodą.
Jak wygląda proces powstawania octu?
Wytłoczony sok wlewany jest do zbiorników z szerokim wiekiem,
musi mieć jak największy dostęp powietrza. Zbiorniki stoją w temperaturze ok 20 stopni.
Najpierw odbywa się fermentacja alkoholowa – cukier zawarty w owocach przekształca się w alkohol.
Następnie, jako że jest duży dostęp tlenu następuje fermentacja octowa –
wtedy powstaje charakterystyczny smak i zapach.
Ocet przez minimum 6 miesięcy stoi w ciepłym pomieszczeniu
i „dojrzewa”. Na sam koniec, ocet jest pasteryzowany i rozlewany do butelek.
Jak długo ocet może stać otwarty? Jak przechowywać, żeby nie stracił swoich walorów?
Ocet jest uważany za jeden z najstarszych naturalnych konserwantów, to oznacza, że się w ogóle nie psuje.
Uważa się nawet, że im dłużej stoi, tym większej głębi smaku nabiera.
Rekomendujemy spożycie octu w ciągu 2-ch lat od daty produkcji.
Po otwarciu można go przechowywać w temperaturze pokojowej.
Ocet super smaczny i wyrazisty.Wszystko przebiegło sprawnie,dostawa dotarła następnego dnia.Dostałam kilka próbek produktów.Polecam.
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego...
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego oraz z...
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego...
Naturalny, niefiltrowany ocet jabłkowy, wytwarzany ręcznie z 100% soku jabłkowego tłoczonego...
2024-01-07
Jabłkowy Champion
Bardzo wysoka jakość produktów. Również obsługa bardzo zadowalająca.