
- Brak
Bakłażan Kiszony po Marokańsku
Opis produktu:
Produkt oparty na tradycyjnej, marokańskiej recepturze,
otrzymany ze świeżego bakłażana.
Kiszenie to jeden z najstarszych i najzdrowszych sposobów konserwowania żywności.
Kiszony Bakłażan: właściwości lecznicze i zastosowanie
- działają pobudzająco,
- zwiększają odporność organizmu
- wspomagają leczenie nowotworów złośliwych.
- za sprawą substancji pektynowych ułatwiają trawienie,
- obniżają poziom cholesterolu, przeciwdziałają miażdżycy,
- hamują procesy gnilne w jelitach,
- zawarty w nich kwas foliowy jest zalecany kobietom ciężarnym,
- odkwaszają organizm dzięki zawartości wapnia, potasu, sodu i magnezu,
- zawarta w nich witamina B wspomaga proces tworzenia się czerwonych krwinek,
- zwalczają przeziębienia,
- są wskazane przy anemii i nerwicy.
Składniki:
Świeży bakłażan,świeża bazylia,świeże oregano czosnek,
woda ze studni głębinowej, sól kamienna.
Przechowywać w suchym,
chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Wartość odżywcza w porcji 100g
Energia 127kJ/30kcal
Tłuszcz 0,4g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 4,8g, w tym cukry 0,2g
Białko 1,8g
Sól 0g
Pojemność 545ml
Masa netto 485g
Tradycyjne Polskie ogórki kiszone przygotowane według domowej receptury, ze świeżych ogórków...
Produkt oparty na kapuście białej odmiany Kamienna Głowa. Proces produkcji wygląda...
Kiszone buraki to prawdziwa bomba zdrowotna – zarówno pod względem smaku, jak i korzyści dla...
Kapusta kiszona z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych
Nasza...
Kiszone buraki to prawdziwa bomba zdrowotna – zarówno pod względem smaku, jak i korzyści dla...