
- Brak
Bakłażan Kiszony po Marokańsku
Opis produktu:
Produkt oparty na tradycyjnej, marokańskiej recepturze,
otrzymany ze świeżego bakłażana.
Kiszenie to jeden z najstarszych i najzdrowszych sposobów konserwowania żywności.
Kiszony Bakłażan: właściwości lecznicze i zastosowanie
- działają pobudzająco,
- zwiększają odporność organizmu
- wspomagają leczenie nowotworów złośliwych.
- za sprawą substancji pektynowych ułatwiają trawienie,
- obniżają poziom cholesterolu, przeciwdziałają miażdżycy,
- hamują procesy gnilne w jelitach,
- zawarty w nich kwas foliowy jest zalecany kobietom ciężarnym,
- odkwaszają organizm dzięki zawartości wapnia, potasu, sodu i magnezu,
- zawarta w nich witamina B wspomaga proces tworzenia się czerwonych krwinek,
- zwalczają przeziębienia,
- są wskazane przy anemii i nerwicy.
Składniki:
Świeży bakłażan,świeża bazylia,świeże oregano czosnek,
woda ze studni głębinowej, sól kamienna.
Przechowywać w suchym,
chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Wartość odżywcza w porcji 100g
Energia 127kJ/30kcal
Tłuszcz 0,4g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 4,8g, w tym cukry 0,2g
Białko 1,8g
Sól 0g
Pojemność 545ml
Masa netto 485g
Produkt oparty na tradycyjnej, domowej recepturze,
otrzymany ze świeżego Kopru Włoskiego,...
Cykoria Kiszona – delikatna goryczka w nowej, wyrazistej odsłonie.
Nasza...
Kiszone buraki to prawdziwa bomba zdrowotna – zarówno pod względem smaku, jak i korzyści dla...