- Wyprzedaż!
- Brak
Czosnek Czarny Polski
Czosnek czarny, znany również jako czosnek fermentowany, to specyficzna odmiana czosnku...
Szparagi Oliwkowe to warzywa znane ze swoich bogatych walorów smakowych i odżywczych. Posiadają charakterystyczny podłużny kształt i zieloną barwę. Mają dość delikatny smak, który finalnie w większości zależy od sposobu ich przygotowania.
Kraj pochodzenia: Polska
Szparagi Oliwkowe to warzywa znane ze swoich bogatych walorów smakowych i odżywczych. Posiadają charakterystyczny podłużny kształt i zieloną barwę. Warzywa te to gatunek byliny z rodziny szparagowatych. Mają dość delikatny smak, który finalnie w większości zależy od sposobu ich przygotowania.
Szparagi posiadają w sobie mnóstwo cennych witamin i minerałów. Spośród nich możemy wymienić witaminę A, C, E, witaminy z grupy B, selen, miedź, fosfor, sód, mangan, cynk, żelazo, magnez, wapń i potas. Zawiera także duże ilości witaminy K oraz kwasu foliowego.
By zachować najwięcej wartości odżywczych szparagów oliwkowych należy je odpowiednio przygotować. Najlepszymi sposobami jest blanszowanie i gotowanie na parze. Szparagi dobrze współgrają podane z różnorodnymi sosami - zimnymi bądź ciepłymi. Popularne jest przyrządzanie ze szparagów sałatek, tart, zapiekanek, omletów oraz przerabianie ich na zupę krem. Te przepyszne warzywa są w stanie umilić każdy posiłek. Najlepiej zjeść je tego samego dnia kiedy są najświeższe. W razie potrzeby dłuższego przechowywania szparagów można je zamrozić lub marnować. Szparagi oliwkowe są niskokaloryczne, więc szczególnie przypadną do gustu osobom odchudzającym się.
Szparagi oliwkowe mają dobry wpływ na urodę. Witaminy C, E oraz beta-karoten poprawiają stan włosów, skóry i paznokci. Dodatkowo pozytywnie wpływają na jakość wzroku. Szparagi oliwkowe wzmacniają zęby i kości przez zawarty w nich wapń i fosfor.
Szparagi działają pozytywnie na procesy trawienia oraz perystaltykę jelit przez zawarty w nich błonnik. Ponadto ilość białka w szparagach oliwkowych gwarantuje uczucie sytości. Warzywo to niezwykle dobrze sprawdza się w neutralizowaniu wolnych rodników, tym samym spowalniając procesy starzenia i zmniejszając stany zapalne. Do tego w połączeniu z glutationem zapobiega powstawaniu niektórych rodzajów nowotworów.
Cena podana za 1 pęczek szparagów o wadze 225 lub 450 gram.
Kraj pochodzenia: Polska.
Nasze szparagi zielone możesz zamówić z bezpłatną dostawą na terenie Warszawy w godzinach 18.00-21.00. W pozostałe części Polski szparagi wysyłamy paczkomatami InPost.
Polecam , szparagi super jakości i obsługa na wysokim poziomie.
Czosnek czarny, znany również jako czosnek fermentowany, to specyficzna odmiana czosnku...
Kurkuma, znana również jako "złoto orientu", to roślina z rodziny imbirowatych, popularna nie...
Włoszczyzna z Polskich Warzyw to klasyczny zestaw warzyw, którym na scenie kulinarnej bez...
Bataty pomarańczowe to warzywa o charakterystycznie podłużnym kształcie i pomarańczowym...
Są to małe grzyby które występują w skupiskach,
zaletą ich jest krótki czas obróbki...
Papryka zielona to warzywo o charakterystycznym kształcie i intensywnym smaku i pięknej...
Bakłażan o maczugowatych, białych
owocach z fioletowymi smugami.
Biały, delikatny...
2024-05-26
Oliwkowe Szparagi
Bardzo smaczne szparagi!